Onderwijs stelt steeds hogere eisen aan veiligheid
Dagelijks bezoeken talloze scholieren, studenten en leerkrachten scholen en universiteiten. Iedereen dient gemakkelijk, vrij en veilig in en rond de gebouwen te kunnen bewegen.
De veiligheidseisen groeien door regelgeving. De examenarchieven bijvoorbeeld dienen goed beveiligd te zijn en een onderwijsinstelling moet achteraf kunnen rapporteren wie daar binnen is geweest.
Ook delen scholen en universiteiten steeds vaker hun gebouwen en sportfaciliteiten met andere onderwijsinstellingen, verenigingen en zakelijke gebruikers. Dat maakt sleutelbeheer nog complexer en een flexibel, elektronisch sluitsysteem biedt daarvoor de ideale oplossing.
Bovendien wil je als onderwijsinstelling anticiperen op crisissituaties zoals fysieke dreiging, inbraak of brand. Hiervoor heeft SimonsVoss de Digitale Noodknop ontwikkeld.
Heeft u vragen over onze oplossingen voor onderwijs? Stuur gerust een bericht of bel ons: Nederland: +31(0) 20 654 1882 | nl-simonsvoss@allegion.com
België: +32 (0) 33 444 863 | be-simonsvoss@allegion.com
De complete oplossing: Systeem 3060
Voorbeelden van eisen voor toegangscontrole in onderwijsinstellingen
- Tijdelijke toegang verlenen tot zones zoals computer- en laboratoriumwerkplekken
- Verschillende gebruikersgroepen
- Centraal beheer op afstand voor de verschillende onderwijslocaties
- Eenvoudig te installeren, onderhouden, uit te breiden en mee te verhuizen door de Technische Dienst
- Ook achteraf eenvoudig kunnen upgraden van offline naar online toegangscontrole
- Achteraf kunnen rapporteren wie in een specifieke ruimte, zoals het examenarchief, binnen is geweest.
HET BESTE TOEGANGSCONTROLESYSTEEM VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN
SimonsVoss Systeem 3060 heeft zich ruimschoots bewezen binnen scholen en universiteiten
- Draadloze toegangscontrole voor alle deuren, lockers, liften, parking en kasten
- Zeer eenvoudig zelf te installeren door de eigen technische dienst van de onderwijsinstelling
- Centraal beheer op afstand inclusief uitgebreide rapportages
- Extreem lange levensduur
- Zeer energiezuinig
- Digitale Noodknop voor onderwijsinstellingen
- Door Monitoring incl. alerts, voor bewaking van bijvoorbeeld nooddeuren
- Eenvoudig mee te verhuizen en cilinderlengte aan te passen op andere deuren
Veiligheid in onderwijsinstellingen
Checklist
Onze checklist toont u welke mogelijkheden het gebruik van digitale sluittechniek in onderwijsinstellingen.
Brochure
Download nu onze gratis brochure over het gebruik van Systeem 3060 in onderwijsinstellingen.
Bagarmossens Skola:
een idee leert ons wijze lessen.
meer leren
Op de Bagarmossens school in Stockhom zijn 450 leerlingen en circa 73 docenten verspreid over 11 schoolgebouwen. De school moet beveiligd zijn tegen risico's als diefstal, vandalisme, inbraak en noodsituaties als brand. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want elk schooljaar verandert het onderwijsschema en voor het gebruik van de afzonderlijke ruimten en zones in het gebouw gelden jaarlijks andere tijden. Om nog niet te spreken van variërende gebruikers en sleutels die regelmatig kwijtraken.
Veiligheid moet geleerd worden.
Voor de Scandinaviers monteerden we een speciale nationale versie: digitale cilinders met ingebouwde elektronische componenten voor deuren met Scandinavian Oval-profiel. Er kunnen 13 buitendeuren met én zonder transponder bediend worden. De toegangsrechten voor onderwijzend en ander personeel organiseert de systeembeheerder van de school heel gemakkelijk met de LSM-software. Dat is bijzonder praktisch vanwege de vele vervangende leerkrachten die dagelijks het gebouw in- en uitgaan. Of voor de reinigingskrachten en monteurs die vaak 's avonds laat of in het weekend werken.
Vroeger werd de school 's avonds gesloten. Tegenwoordig kunnen publieke sectoren, zoals de vergaderruimten of de muziekstudio veel flexibeler benut worden. Desondanks zijn ze goed beveiligd, want de school sluit als het ware vanzelf zijn deuren.
Universiteit Leeds:
een klasse op zich.
meer leren
De in 1904 opgerichte Universiteit Leeds behoort tot de toonaangevende onderwijsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk. Ook qua toegangsbeheer speelt ze dankzij het Systeem 3060 op het punt van veiligheid, flexibiliteit en efficiëntie een vooraanstaande rol.
Tactisch flexibel.
De Universiteit Leeds heeft negen verschillende faculteiten, die op hun beurt zijn onderverdeeld in scholen, instituten en centra. De campus van meer dan 40 hectare bestaat uit 39 gebouwen. De bewaking en organisatie van dit onvoorstelbaar grote areaal gedurende het hele etmaal met constant personenverkeer is een gigantische opgave. Om nog niet te spreken van de ongeveer 9.000 medewerkers, 37.000 studenten en ontelbare hightech ruimten en communicatiecentra.
Het Systeem 3060 maakt dit toch mogelijk. In de loop der jaren kwamen er steeds meer gebouwen bij. Dankzij de schaalbaarheid van het systeem is ook dat geen probleem. Inmiddels is het digitale sluit- en toegangssysteem uitgegroeid tot ca. 2.600 deuren en meer dan 11.000 gebruikers. Allang is men ter plaatse ingesteld op de speciale behoeften. Zo krijgen mindervaliden bijvoorbeeld een transponder met een ingebouwde proximity chip, die in combinatie met een SmartReader contactvrij – en daardoor nog aangenamer – hanteren mogelijk maakt.
Technische Informatica
van de Universiteit Hannover:
beslissing voor de toekomst.
meer leren
De nieuwbouw van de Technische Informatica aan de Universiteit Hannover was van begin af gericht op de toekomst. Met het Systeem 3060 van SimonsVoss beschikt de faculteit over een digitaal sluitsysteem met toegangscontrole.
Comfort in een netwerk.
De in totaal 233 deuren van de nieuwbouw kunnen alleen door de bevoegde medewerkers en studenten worden bediend. Zo blijven de beveiliging en de toegangscontrole van de laboratorium- en computerwerkplekken gegarandeerd. Het complete sluitsysteem is een netwerk: doordat de benodigde bedrading meteen ook werd gepland, konden de verschillende componenten van het systeem via een netwerk met elkaar worden verbonden. Alle informatie wordt vanaf een pc via een vaste leiding doorgegeven aan het netwerkknooppunt, dat in de buurt ligt van het digitale slot. Vanaf dit punt worden de gegevens draadloos aan de digitale component doorgegeven.
Op die manier is een pc-gestuurd toegangscontrolesysteem ontstaan. Het kan centraal geconfigureerd en beheerd worden – comfortabel en tijdsbesparend. De netwerkintegratie waarborgt een altijd actueel overzicht van het complete systeem.