Toegangskaart
Vaak is een toegangskaart nodig voor toegang tot bepaalde locaties. Het principe lijkt hierbij op dat van 'conventionele' toegangstickets: om toegang te krijgen tot evenementen, locaties of vervoermiddelen is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een specifieke kaart.
Eénmalig tegenover meermalig
Bij toegangskaarten moet een onderscheid worden gemaakt tussen kaarten die voor eenmalig gebruik bestemd zijn en kaarten die ook meermalig gebruik mogelijk maken – bijvoorbeeld een bepaald aantal of een vast gedefinieerde periode. Eenmalige toegangskaarten in de vorm van tickets zien we bijv. bij concerten, musea of dierentuinen. Bij deze laatste zien we ook vaak meervoudig bruikbare kaarten zijn, bijv. als tien-strippen- of jaarkaarten. Zo kan een toegangskaart meer dan één keer worden gebruikt.
Nog een plaats waar meervoudig bruikbare toegangskaarten zeer wijdverspreid zijn, is het openbaar vervoer. Om niet telkens een nieuw kaartje te betalen en geld te besparen, zijn er ook hier meerritten- en abonnementskaarten.
Analoog tegenover digitaal
Vooral in gevallen van eenmalige toegangskaarten zoals enkele tickets in het openbaar vervoer of concertkaarten gaat het vaak om papieren tickets, hoewel er ook hier intussen gelijkwaardige digitale tickets zijn die kunnen worden afgedrukt of op de smartphone kunnen worden opgeslagen.
Toegangskaarten die meermaals kunnen worden gebruikt, zijn daarentegen vaak digitaal beschikbaar, zodat ze alleen nog gescand hoeven te worden en de toegang al is goedgekeurd (automatisch bij een terminal of door controlerend personeel). Deze aanpak kent men inmiddels ook vaak uit hotels, waar voor de toegang tot de kamer slechts een toegangskaart nodig is.
Privé en professioneel gebruik van een digitale toegangskaart
Als de tot dusver beschreven situaties eerder situatieve toepassingsgebieden van een toegangskaart waren, kan een digitale toegangskaart ook zeer goed worden gebruikt in situaties op lange termijn om de klassieke sleutel te vervangen. Dat geldt zowel voor privégebruik als voor beroepsdoeleinden. In plaats van een of meerdere sleutels heeft u uw toegangsrechten comfortabel op een toegangskaart bij zich en profiteert u van vele voordelen.
Voordelen van een digitale toegangskaart
Of het nu privé of voor uw werk is: een groot voordeel bij het gebruik van een digitale toegangskaart is dat hierop verschillende toegangsrechten in één medium gecombineerd kunnen worden. Dit betekent dat u niet slechts één deur, maar verschillende deuren met dezelfde kaart kunt openen. De rechten hiervoor kunnen met een paar muisklikken worden toegewezen en weer worden ingetrokken. Bovendien kunnen ze ook tijdelijk begrensd worden. Als u bijvoorbeeld een schoonmaker hebt aangenomen, maar deze alleen tussen 19 en 6 uur toegang tot uw ruimten mag hebben, kunt u dit voor de toegangskaart in de software configureren.
Nog een ander groot voordeel: er is geen enkel veiligheidsrisico bij verlies van een toegangskaart. Wanneer er eens een medium kwijtraakt, kan dit eenvoudig in de software van het sluitsysteem met een paar muisklikken geblokkeerd worden.
Nog beter: actieve technologie
De tot dusver steeds behandelde toegangskaart hoort bij de passieve technologie. Nog beter is het gebruik van actieve technologie in de vorm van een transponder, zoals we bij sluitsystemen van SimonsVoss gebruiken. Dit biedt verschillende voordelen: zo vindt daarbij een gecontroleerde bediening plaats door een knop in te drukken. De robuuste behuizing beschermt de meegeleverde elektronica goed tegen vandalisme en manipulatie en daarnaast heeft hij een bijzonder lange levensduur (tot 10 jaar stand-by).
Is uw belangstelling gewekt?
Bij interesse om uw gebouw in de toekomst te beveiligen met een digitaal sluitsysteem, adviseren wij een toegangscontrolesysteem als het Systeem 3060 van SimonsVoss. Hiermee profiteert u van meer veiligheid, comfort en flexibiliteit. Neem direct contact met ons op!