Sleuteldienst
De sleuteldienst is de contactpersoon voor diverse kwesties rond sleutels, sloten en meer. Sleutels namaken, een slot kopen – u doet het allemaal bij de sleuteldienst.
Waarom naar de sleuteldienst?
Zoals we aan het begin al zeiden, zijn er veel problemen waarvoor u contact opneemt met de sleuteldienst. Het duidelijkste is natuurlijk alles wat met de toegangsdeur heeft te maken – of het nu gaat om het namaken van sleutels, de aanschaf van nieuwe cilinders (inclusief bijbehorende sleutels) of algemene informatie over sluitsystemen en -installaties. Maar bijv. ook hangsloten en fietssloten kunnen bij de sleuteldienst worden aangeschaft.
Een bijzondere rol speelt de sleuteldienst wanneer de sleutel opeens verdwenen is. Wie een sleutel verliest, merkt dat meestal pas wanneer hij of zij voor de deur staat en niet meer binnenkomt. Hier helpt de 24-uurs nooddienst om de deur ook zonder sleutel weer te openen.
Een sleutel laten namaken
Er kunnen veel redenen zijn om een sleutel te laten namaken. Dat hoeft niet het reeds genoemde verlies van de sleutel te zijn. Een bezoek aan de sleuteldienst kan talloze andere redenen hebben: misschien bent u net verhuisd en zijn er niet genoeg sleutels voor ieder gezinslid. Of u hebt een reinigingskracht in dienst genomen. Mogelijk is er ook een sleutel kapot gegaan. Wat de aanleiding ook is: de sleuteldienst helpt u verder.
Wat is wel en niet toegestaan?
Normaal profiel
De vraag of men een sleutel bij de sleuteldienst gewoon zo mag namaken, kan men niet in het algemeen beantwoorden. Dat hangt af van verschillende factoren. Gaat het om zogenaamde sleutels met normaal profiel, dan mag men als huurder de sleutel op elk gewenst moment laten namaken. Wel moet de huurder aan zijn verhuurder meedelen hoeveel sleutels de sleuteldienst heeft nagemaakt en deze later bij het vertrek uit de woning aan de verhuurder overhandigen.
Met beveiligingskaart
Bij veiligheidssloten is het dupliceren van de sleutel wettelijk gezien moeilijker. Om de sleuteldienst in staat te stellen deze na te maken, is het noodzakelijk dat de bij de sleutel behorende beveiligingskaart wordt voorgelegd. Zonder deze kaart is de sleuteldienst niet bevoegd de sleutel na te maken. Afhankelijk van het eigendom kan de verhuurder u de beveiligingskaart overhandigen of moet hij zelf de sleutels aanvragen bij de huisbeheerder zodat de sleuteldienst ze kan namaken.
Wanneer de noodhulpdienst moet komen
Even niet opgelet
Een verloren sleutel, een reeds eerder in het huis vergeten sleutel of een onverwachte windvlaag – plotseling staat men voor de gesloten deur, zonder naar binnen te komen. Hier helpt de noodhulp van de sleuteldienst die de deur weer openmaakt, in de meeste gevallen zelfs zonder beschadiging van de deur.
Na het openen
Wanneer de sleuteldienst nodig was omdat er een sleutel was vergeten of de deur dichtviel, is er verder niets meer nodig. Bij een kwijtgeraakte sleutel stelt zich de vraag: hoe veilig voelt u zich nog? De wetenschap dat eventueel vreemde personen nu toegang hebben, kan voor slapeloze nachten zorgen.
Nog dramatischer is de situatie wanneer het om een sluitsysteem en/of een bedrijfssleutel ging. Dan is vervanging in veel gevallen onvermijdelijk en moet de sleuteldienst opdracht krijgen om sleutels en cilinders te vervangen.
Het betere alternatief: een digitaal sluitsysteem
Veiliger, ongecompliceerder en flexibeler gaat het met een digitaal sluitsysteem van SimonsVoss. Als sluitmedium dienen hierbij vooral transponders waarbij voor iedereen de individuele toegangsrechten kunnen worden vastgelegd.
Wanneer een toegangsmedium verloren gaat, is dit geen reden meer voor slapeloze nachten, omdat deze gewoon in het systeem geblokkeerd en evt. vervangen kan worden. De veiligheid is dus snel hersteld en er zijn kostbare voorrijkosten aan de sleuteldienst te vergoeden.